Ik ben er verzot op en dan nog liefst die van een echt
‘goei frietkot’. Omdat mijn lichaam deze uitspattingen meestal niet in dank
afneemt, gaan we deze keer voor de gezonde versie. Iets meer werk maar toch nog
o zóóó lekker!
Ovenfrietjes (2p)
- 2 grote of 4 middelgrote aardappelen
- olijfolie
- zeezout
Snij de aardappelen –liefst
met schil– in niet al te dikke frietjes of blokjes.
Dep ze zo goed mogelijk
droog en kwast ze in met olijfolie.Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier (of in een ovenschaal) en zet ze 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Draai de frietjes af en toe om en let er goed op dat ze niet verbranden.
Strooi er wat zeezout over.
Bestrooi de frietjes ook
eens met kruiden zoals oregano, rozemarijn en tijm. Als het iets pittiger mag met
cayennepeper, paprika en/of curry. Voor een zuiderse toets kan je er ook komijn
of venkelzaad aan toevoegen. Met een lekkere zelfgemaakte mayonaise kan het
natuurlijk ook.
Varieer een keer met zoete
aardappel of zelfs met pompoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten