Deze keer gaan we voor pittig!
Merguezworsten kan je zo goed als in
elke supermarkt vinden. Toch ga ik ze altijd bij een Turkse of Marokkaanse
slager halen. De smaak en textuur zijn écht 10 keer beter! (allé bij mijne
slager toch)
Ik vind het gewoon altijd leuk dat ieder
z’n eigen potje heeft, neem dus 2 kleine ovenschaaltjes in plaats van 1 grote.
Merguezworst met tomaten en een eitje (2p)
- 3 merguezworsten
- 6 tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes gesneden
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 2 grote eieren of 4 kleintjes
- 1 à 2 teentjes look, geraspt
- platte peterselie, fijngehakt
- olijfolie
- peper
- zout
Fruit, voor een eenvoudige tomatensaus,
de look en de ui aan in een scheutje olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat alles
even sudderen. Er mogen nog stukjes tomaat in de saus zitten. Breng eventueel op
smaak met wat peper en zout. Niet te veel want de merguezworst is al stevig
gekruid en zal veel smaak afgeven.
Bak of grill de worsten kort aan, ze
hoeven nog niet hemaal gaar te zijn.
Neem 2 kleine ovenschaaltjes, verdeel
hierover de worst en giet de tomatensaus er bovenop.
Maak met een lepel een kuiltje in de
saus en breek de eitjes er voorzichtig in.
Zet de schalen 15 à 20 minuten in een
voorverwarmde oven van 190°.
Garneer met peterselie.
Serveer met een frisse salade, eventueel
wat brood of ovenfrietjes.
Een beetje anders en vooral leuk voor kinderen:
Hol de tomaten uit en breek de eitjes in
de tomaten. Leg ze in de schaaltjes en zet ze in de oven.
Grill of bak de worsten tot ze gaar zijn.
Je kan voor de kinderen altijd een ander
soort worst nemen, kwestie van hun kleine mondjes niet in brand te steken...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten