vrijdag 23 mei 2014

Merguezworst met tomaten en een eitje

Deze keer gaan we voor pittig!

Merguezworsten kan je zo goed als in elke supermarkt vinden. Toch ga ik ze altijd bij een Turkse of Marokkaanse slager halen. De smaak en textuur zijn écht 10 keer beter! (allé bij mijne slager toch)

Ik vind het gewoon altijd leuk dat ieder z’n eigen potje heeft, neem dus 2 kleine ovenschaaltjes in plaats van 1 grote.






























Merguezworst met tomaten en een eitje (2p)

  • 3 merguezworsten
  • 6 tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 grote eieren of 4 kleintjes
  • 1 à 2 teentjes look, geraspt
  • platte peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • peper
  • zout


Fruit, voor een eenvoudige tomatensaus, de look en de ui aan in een scheutje olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat alles even sudderen. Er mogen nog stukjes tomaat in de saus zitten. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Niet te veel want de merguezworst is al stevig gekruid en zal veel smaak afgeven.
Bak of grill de worsten kort aan, ze hoeven nog niet hemaal gaar te zijn.
Neem 2 kleine ovenschaaltjes, verdeel hierover de worst en giet de tomatensaus er bovenop.
Maak met een lepel een kuiltje in de saus en breek de eitjes er voorzichtig in.
Zet de schalen 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190°.
Garneer met peterselie.


Serveer met een frisse salade, eventueel wat brood of ovenfrietjes.


Een beetje anders en vooral leuk voor kinderen:
Hol de tomaten uit en breek de eitjes in de tomaten. Leg ze in de schaaltjes en zet ze in de oven.
Grill of bak de worsten tot ze gaar zijn.
Je kan voor de kinderen altijd een ander soort worst nemen, kwestie van hun kleine mondjes niet in brand te steken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten