woensdag 21 mei 2014

Courgettehapje

Courgette is absoluut een van m’n lievelingsgroenten. Mijn dochter vindt ze “vies”. Zij slaagt er dan ook elke keer in de stukjes uit haar bord te prutsen ook al zijn die zo goed als onzichtbaar voor een normaal menselijk oog.
Volgens mij doet ze het expres J
















Griekse schapenkaas is geen feta, het woord ‘feta’ moet écht op de verpakking staan. 
Gebruik deze, véél lekkerder!

Courgettehapje (2p)
  • 1 courgette, in de lengte in plakken gesneden
  • zongedroogde tomaten in olie
  • stukjes fetakaas
  • oregano
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Kwast de courgetteplakken in met olijfolie. Bak of grill ze tot de plakken een mooie bruine kleur gekregen hebben.
Leg op de courgettes telkens een zongedroogde tomaat en een stukje feta. Rol ze op, steek vast met een prikker en leg de rolletjes in een ovenschaal. Breng op smaak met oregano, peper en zout en overgiet met een scheutje olijfolie.
Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 160°.
Serveer het courgettehapje lauw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten