donderdag 29 mei 2014

Ratatouille à la moi

Een klassieker maar wel eentje die je ongeveer bij alles kan serveren.
Ongelooflijk handig om in huis te hebben dus maak een grote pot en vries de rest in porties in.

 



Ratatouille à la moi (voor een grote pot)

 
  • 2 teentjes look, geraspt
  • 2 uien, fijn gehakt
  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 2 paprika’s, in blokjes gesneden
  • 2 aubergines, in blokjes gesneden
  • 6 à 8 tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 blaadjes laurier
  • tijm
  • een snuifje cayennepeper
  • olijfolie
  • peper
  • zout

 
Fruit de uien en de look aan in een flinke scheut olijfolie.
Voeg de groenten en kruiden toe en laat op een zacht vuurtje sudderen. Niet té lang want de groenten mogen niet plat worden.

Serveer met pasta, een aardappel, een stukje vlees of vis, couscous, bulgur enz...

Bestrooi eventueel met kaas of neem er een stukje geiten- of schapenkaas bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten