woensdag 28 mei 2014

Pasta met ansjovis gegratineerde tomaat

Een noodgeval-gerechtje met ingrediënten die de meeste mensen wel altijd in huis hebben... en anders wordt het dringend tijd om de keukenkast aan te vullen J

Pasta met ansjovis gegratineerde tomaat (2p)

  • lange volkorenpasta
  • 8 ansjovissen in olie, fijngehakt
  • 4 kleine tomaten, gehalveerd en uitgehold
  • 2 tenen look, geraspt
  • parmezaan, geraspt
  • 2 à 3 handen platte peterselie, fijn gehakt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • olijfolie
  • peper




















Koop de ingemaakte ansjovis in blik of glazen potje, maakt niet uit maar koop geen visjes die als pasta in een tube geperst zitten. Je koop gewoon geen vis uit een tube!

Om de zoute smaak van de ansjovis te verminderen, kan je ze of spoelen onder de kraan of nog beter, een half uurtje laten weken in melk. Daarna gewoon goed droogdeppen en klaar.

Laat de look zeer kort aanfruiten in een scheutje olijfolie. Neem de pan af het vuur en voeg het paneermeel, de peterselie, wat parmezaan en peper toe. Meng alles goed onder elkaar.
Wrijf de tomaten aan de buitenkant in met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Vul ze op met het peterseliemengsel.
Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. De tomaten mogen niet te plat worden maar moeten wel goed warm zijn.
Kook de pasta beetgaar en giet af.
Laat de ansjovis smelten in een pan, voeg de pasta toe en roer tot alles mooi gemengd is. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Serveer de tomaten met pasta in een diep bord en bestrooi met extra parmezaan.

Voor diegenen die graag olijven en kappertjes lusten, doe deze gerust mee onder de pasta!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten