Smakelijk...
Tagliatelle
van courgette met zalm (2p)
- 2 stukken zalm
- 1.5 à 2 courgettes
- 2 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
- plukjes platte peterselie
- plukjes dille
- citroensap
- pijnboompitten
- olijfolie
- peper en zout
Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan zonder
vetstof.
Meng, voor
een eenvoudige vinaigrette, een scheutje olijfolie met wat citroensap, peper en
zout.
Snij de
courgettes met een dunschiller in fijne lange plakken en dan met een mes verder
in lange repen van ongeveer een halve centimeter. Of gebruik een mandoline (als
je die hebt) met een apart opzetstukje voor sliertjes.
Fruit
de courgette-tagliatelle aan in olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gooi op het einde de
tomatenblokjes mee de pot in en laat ze heel kort opwarmen.
Bak de
zalm mooi rosé in een scheutje olijfolie.
Leg de
reepjes courgette en tomaat in een diep bord en leg de zalm er bovenop. Overgiet
met vinaigrette en bestrooi met de pijnboompitten. Werk af plukjes peterselie en
dille
Voeg eventueel een klein beetje lange volkorenpasta toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten