zondag 1 juni 2014

Artisjok

De artisjok, voor mij echt een van de mooiste groenten die er bestaat. Onder de vele blaadjes zit het lekkerste verstopt, de coeur. En die houden we vandaag voor het laatste.
Een extreem eenvoudig gerechtje, perfect om bij de aperitief te serveren.




 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Artisjok (2p)

1 grote artisjok
olijfolie
mosterd
citroen
peper
zout

Kook de artisjok gaar in ongeveer 20 minuten. Prik even in de onderkant en als die zacht is, is de artisjok klaar. Laat afkoelen.
1 artisjok is voldoende voor 2 personen. Als je er meerdere wil serveren wordt het iets lastiger. Of je hebt een giga-pot nodig, of je zet gewoon op al je vuren tegelijk een pot en dan maar hopen dat de dampkap het trekt!
Maak een vinaigrette van olijfolie, wat mosterd, citroensap, peper en zout.
Leg de artisjok in zijn geheel op een groot bord en serveer de vinaigrette in een potje.
Trek de blaadjes er een voor een af, dop ze in de saus en zuig ze uit. Helemaal op het einde kom je bij het hooi dat de coeur bedekt. Trek dit er af en gooi weg. Verdeel de coeur of eet deze gewoon lekker helemaal alleen op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten