vrijdag 9 mei 2014

Kabeljauw met boontjes, tomaten en look

Eén van de favorieten van mijn dochter, lekker en snel klaar!

Om de look te raspen gebruik ik een grat’ail maar uiteraard kan je ook een gewone ouderwetse lookpers gebruiken.
Vroeger zag je deze bordjes enkel in het zuiden van Frankrijk maar tegenwoordig zijn ze ook bij ons goed te verkrijgen. Probeer markten en braderijen maar ook keramiekwinkels en winkels waar ze keukengerei verkopen.



Kabeljauw met boontjes, tomaten en look (2p)

  • 2 stukken kabeljauw
  • kerstomaten mét steeltjes
  • prinsessenboontjes
  • 2 tenen look, geraspt
  • olijfolie
  • peper en zout


Kook de prinsessenboontjes beetgaar. Giet ze af en laat ze even schrikken onder koud water.
Neem een ovenschaal en bedek de bodem met de boontjes.
Breng ze op smaak met look, peper en zout, olijfolie en meng goed.
Draai wat peper en zout over de kabeljauw en leg de stukken op de boontjes.
Zet de schaal een 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
Voeg 5 minuten voor het einde de trostomaten met steeltjes erbij.

Serveer eventueel met een krielaardappeltje.
Maak het jezelf gemakkelijk: kook de aardappeltjes even voor en doe ze samen met de boontjes in de schaal.

Natuurlijk kan je ook andere vis gebruiken zoals schelvis, roodbaars, wijting,... Let dan wel op de gaartijd, dunne stukjes zijn uiteraard sneller klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten