Eén van de favorieten van mijn dochter, lekker en snel klaar!
Om de look te raspen gebruik ik een grat’ail maar uiteraard kan je ook
een gewone ouderwetse lookpers gebruiken.
Vroeger
zag je deze bordjes enkel in het zuiden van Frankrijk maar tegenwoordig zijn ze
ook bij ons goed te verkrijgen. Probeer markten en braderijen maar ook
keramiekwinkels en winkels waar ze keukengerei verkopen.
Kabeljauw met boontjes, tomaten en look (2p)
- 2 stukken kabeljauw
- kerstomaten mét steeltjes
- prinsessenboontjes
- 2 tenen look, geraspt
- olijfolie
- peper en zout
Kook de prinsessenboontjes beetgaar. Giet ze af en
laat ze even schrikken onder koud water.
Neem een ovenschaal en bedek de bodem met de boontjes.
Breng ze op smaak met look, peper en zout, olijfolie en meng goed.
Draai wat peper en zout over de kabeljauw en leg de
stukken op de boontjes.
Zet de schaal een 15 à 20 minuten in een voorverwarmde
oven van 200°.
Voeg 5 minuten voor het einde de trostomaten met
steeltjes erbij.
Serveer eventueel met een krielaardappeltje.
Maak het jezelf gemakkelijk: kook de aardappeltjes
even voor en doe ze samen met de boontjes in de schaal.
Natuurlijk kan je ook andere vis gebruiken zoals
schelvis, roodbaars, wijting,... Let dan wel op de gaartijd, dunne stukjes zijn
uiteraard sneller klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten