zondag 11 mei 2014

Lamsstoofpot


Een winterse stoofpot met lentegroenten…
Laat het smaken en vries de rest in porties in!
 

 

 
Lamsstoofpot (voor een grote pot)

  • 800 gram lamsbout, in stukken gesneden, liefst met het been bij voor de smaak
  • 4 wortelen, in stukken van 1.5 cm gesneden
  • 6 rapen, in stukken van 1.5 cm gesneden
  • 2 à 3 handen vol erwten, vers of uit de diepvries
  • snijbonen, in stukken van 1.5 cm gesneden
  • 1 grote courgette, in stukken van 1.5 cm gesneden
  • 16 kleine verse zilveruitjes, gepleld
  • 3 tomaten, gepeld, ontpit en in grove stukken gesneden
  • 2 teentjes look, geraspt
  • platte peterselie, gehakt
  • 1 liter bruine fond
  • 2 laurierblaadjes
  • tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

 
Breng het het vlees op smaak met peper en zout. Laat het in olijfolie, samen met de tijm en de laurier, kort dichtschroeien.
Schep het vlees, zonder braadvocht, over in een stoofpot en giet er de bruine fond bij. Voeg de look toe en laat een 35-tal minuten pruttelen.
Bak de rapen, de wortelen, de uitjes en de snijbonen 5 minuten aan in een pan met olijfolie en voeg deze bij het vlees.
Voeg na 15 minuten de courgette, de tomaten en de erwtjes toe en laat alles nog 10 minuten op het vuur staan.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met gehakte peterselie.

 
Lekker met couscous, bulgur of krielaardappeltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten