Een
smakelijk gerechtje dat zowel warm als koud gegeten kan worden.
Oorspronkelijk
werd mozarella van de melk van de waterbuffel gemaakt. Tegenwoordig zie je
overal mozarella gemaakt met koemelk. Probeer steeds buffelmozarella te
gebruiken, deze is iets duurder maar heeft veel meer smaak!
Pijnboompitten,
een verhaal apart...
Op
een dag kreeg ik plots een gruwelijk vieze smaak in m’n mond. Letterlijk een
metaalsmaak, net of je zou de hele dag met een stuk ijzer in je mond lopen.
Telkens ik iets at of dronk, werd het erger. Dit duurde ongeveer een week.
Google
gaf raad: het pijnboompittensyndroom.
Een
verwittigd man is er twee waard, ga op zoek naar Europese pitten en koop nooit
geen Chinese meer J
Auberginepakketjes, de koude versie (2p)
- 2 aubergines, in lengte in plakken gesneden en met zout bestrooid
- buffelmozarella, in plakken gesneden
- 2 tomaten, in schijven gesneden
- pijnboompitten
- baselicum
- olijfolie
- peper en zout
Rooster
de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
Bak
de plakken aubergine aan in olijfolie tot ze bruin beginnen kleuren. Ze kunnen
ook in de grillpan, kwast ze in dit geval in met een beetje olijfolie.
Leg
2 afgekoelde plakken aubergine in kruisvorm en leg in het midden de tomaat en
de mozarella. Draai er nog wat zout en peper over.
Vouw
de 4 zijden dicht zodat er een pakketje ontstaat.
Serveer
koud en garneer met pijnboompitten en baselicum.
Auberginepakketjes, de warme versie (2p)
- 2 aubergines, in lengte in plakken gesneden en met zout bestrooid
- buffelmozarella, in plakken gesneden
- 2 tomaten, in schijven gesneden
- 4 tomaten, ontvelt, ontpit en in stukjes gesneden
- 1 teentje look, geraspt
- pijnboompitten
- baselicum
- olijfolie
- peper en zout
Rooster
de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
Bak
de plakken aubergine aan in olijfolie tot ze bruin beginnen kleuren. Ze kunnen
ook in de grillpan, kwast ze in dit geval in met een beetje olijfolie.
Leg
2 plakken aubergine in kruisvorm en leg in het midden de tomaat, de mozarella
en de pijnboompitten. Draai er nog wat zout en peper over.
Vouw
de 4 zijden dicht zodat er een pakketje ontstaat.
Fruit
de look aan in olijfolie en voeg de 4 tomaten toe zodat er een eenvoudige
tomatensaus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Leg
de pakettjes in een ovenschaal en giet er de tomatensaus over. Eventueel kan er
ook nog wat extra mozarella op.
Zet
de schaal een 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
Serveer
met baselicum.
Vervang de mozarella een keer door geiten- of
schapenkaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten