donderdag 8 mei 2014

Asperges met gerookte ham

Nu de we volop in het seizoen van de asperges zitten, wil ik er van profiteren om een lekker voorgerechtje te maken.

Persoonlijk hou ik meer van de groene dan van de witte asperges dus deze ga ik vandaag gebruiken.


 
 
 
Asperges met gerookte ham (2p)

  • 12 kleine groene asperges
  • 4 sneden gerookte ham, type Parma, Ganda…
  • parmezaan, fijn geraspt
  • olijfolie
  • peper

Kook de asperges beetgaar in water.
Rol telkens 3 asperges in een snede ham en leg de rolletjes in een ovenschaal. De puntjes mogen er nog uitsteken.
Draai er wat peper over, overgiet met een scheutje olijfolie en bestrooi met parmezaan.
Zet de schaal 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten